
Ouă Amarone
Incepator
Vegetariană
Mediu
25 min
4 porții
ingredients
8 ouă
30 gr de CIRIO Supercirio
30 gr de ciuperci uscate
60 gr de unt
1 ceapă
1/4 l de vin roșu "Amarone"
făină
bulion
oțet
scorțișoară
sare
piper negru
Preparation
- Se fierb ouăle tari, apoi se lasă să se răcească
- Se înmoaie ciupercile în apă caldă timp de aproximativ zece minute, apoi se scurg, se storc și se toacă
- Într-o tigaie, se rumenește jumătate din cantitatea de unt, se toarnă ciupercile, se condimentează cu sare, se adaugă puțin bulion și se lasă să fiarbă. Se toacă mărunt ceapa și se rumenește într-o altă tigaie cu unt
- Se adaugă o lingură de pastă de roșii diluată în apă caldă și se leagă amestecul cu o lingură de făină
- Se adaugă ciupercile împreună cu condimentul acestora
- Se adaugă 1/4 de vin roșu Amarone, se adaugă un vârf de cuțit de scorțișoară și o lingură de oțet, se amestecă și se fierbe
- Se decojesc ouăle și se taie în două. Într-o tigaie unsă cu untul rămas, se toarnă puțin sos cu ciuperci, se așază ouăle și apoi se acoperă cu sos
- Se pune la cuptor timp de cincisprezece minute la 180 °C
- Se servesc calde, însoțite de felii de pâine prăjită.