Am observat că regiunea dvs. nu este Română. CLICK AICI pentru a merge pe EN site. Continuați pe acest site prin închiderea acestui banner.

Produse
Roșii
Legume
Mâncăruri gata preparate
Ecologic
Pentru profesioniști

sustenabilitate

EDP
CERTIFICAREA EDP (DECLARATIA DE MEDIU PENTRU PRODUS) PENTRU PROCES

Angajamentul Conserve Italia față de sustenabilitate atinge o etapă fundamentală. La finalul unui proces desfășurat în colaborare cu Universitatea din Genova, consorțiul de cooperative alimentare a obținut Certificarea EPD pentru proces (Environmental Product Declaration - Declaratia de mediu pentru produs) din partea organismului internațional DNV GL - Business Assurance. Această recunoaștere atestă faptul că Declarațiile de mediu ale produselor sunt efectuate de către companie în conformitate cu programul „Sistemul Internațional EPD”.

Datorită acestei recunoașteri, Conserve Italia poate acum să gestioneze în mod independent procesul Declarațiilor de mediu, care constă în raportarea, prin intermediul unui LCA (Life Cycle Assessment - Evaluarea ciclului de viata), a unui studiu privind impactul produselor asupra mediului.

PRECIZIE

Agricultură

Datorită sistemelor de avertizare personalizate și dezvoltării aplicațiilor de control inteligente, agricultura Cirio privește cu încredere spre viitor. După o îndelungată și atentă experimentare în domeniul agriculturii avansate și al „agriculturii inteligente”, Cirio este acum gata cu proiectul "Agricultură de precizie" pentru culturile horticole industriale, pentru a îmbunătăți gestionarea resurselor de apă, a îngrășămintelor și a altor aditivi. Acest proiect a fost realizat împreună cu Universitatea de Studii din Milano, Universitatea din Genova și CICA (Consorțiul Interprovincial al Cooperativelor Agricole) din Bologna, ca parte a Programului de dezvoltare rurală.

Noua metodă operațională permite fermierilor să perfecționeze și să reducă la minimum utilizarea apei, a tratamentelor împotriva bolilor și a aditivilor de fertilizare și să decidă momentul perfect pentru recoltarea la maturitate maximă. Starea de nutriție a culturilor este monitorizată în permanență cu ajutorul senzorilor din câmp, precum și a previziunilor meteorologice cu ajutorul radarului Doppler pentru a reduce nevoia de irigare sau de alte tratamente. O aplicație de pe telefoanele mobile ale fermierilor, conectată la sateliți, le permite acestora să monitorizeze toate ciclurile vegetale: însămânțarea, creșterea, fertilizarea, irigarea și recoltarea.

Aceasta conduce la produse de calitate superioară și la un sol nepoluat.

MEDIULUI

Impact

Pentru noi, mediul înconjurător nu este un loc abstract, ci este locul în care trăim, pământul pe care muncim și de pe care culegem roadele, moștenirea pe care o vom lăsa fiilor și fiicelor noastre! Reducerea impactului activităților noastre asupra mediului, pe tot parcursul ciclului de viață al produselor noastre, nu este doar o necesitate, ci pur și simplu o alegere naturală pentru noi.

Ne-am redus emisiile de dioxid de carbon cu 19.000 de tone în fiecare an, ceea ce reprezintă consumul a aproximativ 4.000 de automobile. Devenim mai sustenabili în fiecare fază a proceselor noastre, de la producție la transport și până la reciclarea deșeurilor. Începând din 2006, am înființat un consorțiu pentru construirea de parcuri eoliene în zona Foggia, Apulia. Energia eoliană pe care o producem (180.000 MWh / an) este mai mult decât suficientă pentru a ne acoperi întreaga producție.

EDP
SISTEMUL DE BIOMASĂ DIN POMPOSA

În fabrica noastră din Pomposa (provincia Ferrara), a din 2010 este în funcțiune un sistem pe biomasă care permite reutilizarea deșeurilor de materii prime prelucrate pentru a produce energie electrică. Datorită tratamentului biologic de digestie anaerobă controlată, sistemul transformă amestecul de metan și CO2 produs din deșeurile vegetale în combustibil care este apoi utilizat pentru a produce energie electrică (utilizată apoi de fabrică, acoperind aproximativ 30% din nevoile sale).

RESPECTĂM CICLUL
NATURAL AL VIEȚII
LIFE CYCLE

Producția noastră este întotdeauna legată de teren și de ceea ce acesta ne oferă lună de lună: studiem caracteristicile solurilor și ciclurile de cultivare străvechi pentru a determina ce soiuri de fructe și legume sunt mai bune pentru un anumit teren, climă și în diferitele regiuni italiene.

Folosim această procedură pentru a ne asigura că respectăm mediul și terenul pe care lucrăm, dar și pentru a asigura excelența tuturor produselor noastre.

Aflați mai multe despre

Cirio Grup

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits