Am observat că regiunea dvs. nu este Română. CLICK AICI pentru a merge pe site. Continuați pe acest site prin închiderea acestui banner.

Produse
Roșii
Legume
Mâncăruri gata preparate
Ecologic
Pentru profesioniști

Flan de conopidă cu sos de roșii

Incepator

Vegetariană

Mediu

45 min

4 porții

ingredients

700 gr CIRIO Polpa Toscana

140 gr CIRIO Supercirio

500 gr conopidă

70 gr de unt

30 gr de făină

50 gr de brânză parmezan rasă

 

11 gălbenuș de ou

480 ml de lapte fără grăsime

ulei de măsline extravirgin

sare

piper negru

pesmet

Preparation
  1. Se curăță conopida, se taie în bucăți și se pune la fiert aproximativ douăzeci de minute în apă clocotită cu sare
  2. După acest timp, se scurge și se pasează cu o furculiță, până devine piure.
  3. Se topesc într-o cratiță aproximativ 50 gr de unt, apoi se adaugă piureul de conopidă și se asezonează cu sare și piper.
  4. Se amestecă bine, la foc mediu, timp de câteva minute, apoi se adaugă făina și se adaugă laptele pentru a forma o compoziție corpoasă, cremoasă și foarte compactă.
  5. Se ia tigaia de pe foc și se amestecă gălbenușul cu amestecul și brânza.
  6. Se ung cu unt restul de forme individuale și se presară cu pesmet, apoi se întinde compoziția de conopidă.
  7. Se coace la 200 de grade timp de aproximativ douăzeci de minute, până când se formează o crustă aurie la suprafață.
  8. Între timp se încălzește într-o cratiță uleiul extravirgin și o lingură de Cirio Polpa Toscana și Cirio pasta de tomate, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se răcească.
  9. Când este gata, flanul de conopidă se servește cu o lingură de sos de roșii.
Distribuie sau imprimă această rețetă

Inspiră-te din rețetele noastre
cu Gama Toscana

Other recete

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits