
Supă de roșii cu năut, turmeric și semințe mixte
Garnitură
Vegetariană
Mediu
25 min
4 porții
ingredients
800 gr de Cirio Passata
600 gr de Cirio ceci
1 ceapă
1 cățel de usturoi
4 lingurițe de pudră de turmeric
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
oțet de mere după gust
3 linguri de Cirio Supercirio
bulion vegetal
sare
piper
semințe mixte prăjite
(in, mac, susan alb și negru, dovleac)
Preparation
- Ceapa se toacă mărunt și se lasă să se înmoaie ușor într-o cratiță împreună cu un cățel de usturoi și ulei de măsline extravirgin
- Când ceapa a devenit transparentă, se îndepărtează usturoiul, se adaugă năutul Cirio și turmericul. Se gătește scurt, amestecând cu o lingură
- Se degresează cu o picătură de oțet de cidru de mere, se lasă să se evapore ridicând focul și se adaugă Cirio Passata (roșii pasate) și 3 linguri de pastă de roșii Cirio
- Se adaugă câteva măsuri de bulion de legume fierbinte și se aduce la fierbere. Se reduce focul și se fierbe acoperit până când sosul de roșii este puțin restrâns
- Amestecați totul până când obțineți o cremă omogenă, eventual adăugând mai mult bulion fierbinte pentru a ajusta consistența
- se adaugă semințe amestecate după gust, de preferință prăjite