
Supă de orz cu roșii
Mâncare principală
Vegetariană
Uşor
30 min
4 porții
ingredients
400 gr CIRIO Passata
arpacaș din orz (3 pumni)
amestec de morcov
ceapă
cartofi și țelină pentru călit bulion de legume
1 pahar de vin alb sec
ulei de măsline extravirgin brânză parmezan
rozmarin
pătrunjel
busuioc
oregano
sare
Preparation
- Într-o cratiță mare se rumenește amestecul de ceapă, cartofi tocați, țelină și morcov în ulei de măsline extravirgin
- Când legumele sunt aurii se adaugă arpacașul din orz (trei pumni / persoană)
- Se amestecă timp de aproximativ un minut, apoi se toarnă un pahar de vin alb sec
- Se asezonează cu sare, iar când vinul este absorbit, începeți să turnați în cratiță puțin bulion de legume
- Se continuă să se adauge bulionul de îndată ce este absorbit și se adaugă sosul de roșii, busuiocul și oregano
- Se continuă, ajustând mereu bulionul, până când boabele de orz sunt moi (aproximativ 20 de minute)
- Se poate face supa mai mult sau mai puțin lichidă, în funcție de gustul dumneavoastră, ajustând cantitatea de bulion adăugată spre sfârșitul fierberii
- Se servește asezonată cu un strop de ulei de măsline extravirgin și puțin brânză parmezan ras.