
Supă de calamari
Garnitură
Peşte
Greu
50 min
4 porții
ingredients
800 gr CIRIO Pelati
1 kg de calamar curățat în prealabil
2 căței de usturoi
450 gr de măsline negre fără sâmburi
8 felii de pâine de casă
15 gr de nuci de pin
15 gr de stafide
pătrunjel
ulei de măsline extravirgin sare
piper
Preparation
- Mai întâi se înmoaie stafidele într-o cană de apă caldă
- Într-o tigaie mare, se prăjesc cățeii de usturoi în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile prunișoare decojite Cirio Pelati asezonate cu sare și piper și se fierb la foc mic timp de aproximativ zece minute.
- Se scurg stafidele și se usucă cu prosoape de hârtie. Se spală și se usucă calamarii adăugându-i în sosul de roșii cu nuci de pin, stafide și măsline
- Se acoperă și se fierbe timp de aproximativ douăzeci de minute, verificând regulat pentru a vă asigura că sosul nu se îngroașă prea tare. Dacă este necesar, se adaugă puțină apă
- În timp ce se gătește, se prăjește pâinea, punând câte două felii în fiecare farfurie.
- Apoi se adaugă sosul și calamarii, presărând pătrunjel tocat pentru a decora și se servește.