Am observat că regiunea dvs. nu este Română. CLICK AICI pentru a merge pe site. Continuați pe acest site prin închiderea acestui banner.

Produse
Roșii
Legume
Mâncăruri gata preparate
Ecologic
Pentru profesioniști

Risotto alla marinara

Mâncare principală

Peşte

Greu

50 min

4 porții

ingredients

500 gr orez Arborio sau Carnaroli

400 gr CIRIO Pelati
1 ceapă albă

1 litru de vin alb

100 gr de calamari proaspeți

2 bucăți de tentacule de caracatiță pre-gătite - opțional

100 gr midii
100 gr creveți proaspeți

 

1 țelină

1 morcov

1 legătură de pătrunjel

1 bucată de ghimbir

2 felii de limetă

2 felii de lămâie

4 linguri de ulei de măsline sare

 

Preparation
  1. Se gătește în prealabil supa de legume
  2. Într-o oală, se pune uleiul de măsline, se adaugă usturoiul și pătrunjelul tocat și se lasă să se călească.
  3. Se scot roșiile prunișoare decojite Cirio, se taie și se condimentează cu sare
  4. Se toarnă midiile în oală peste pătrunjel și se lasă să se călească împreună cu usturoiul
  5. Se adaugă sare, piper, vin alb și se amestecă. Se acoperă oala cu un capac
  6. Se curăță și se taie calamarul
  7. Se taie caracatița gătită în prealabil
  8. Se curăță creveții proaspeți (se îndepărtează carapacea, se taie capul)
  9. Într-o tigaie cu ulei încins, se pun calamarii, puțină supă de midii și se lasă să se călească.
  10. Într-o altă tigaie cu puțin ulei de măsline, se pun creveții, puțină coajă de limetă și se adaugă vinul alb, sare, piper.
  11. Între timp, se curăță ghimbirul și usturoiul
  12. Se toarnă creveții peste calamari. Se adaugă roșiile decojite Cirio, caracatița, ghimbirul și usturoiul și se fierb împreună timp de câteva minute
  13. Separat, se pune orezul într-o tigaie și se prăjește la foc mic timp de 2 minute. Se adaugă supa de legume și se gătește orezul timp de aproximativ 18 minute.
  14. Acesta trebuie gustat din când în când
  15. După 15 minute de fierbere, se adaugă fructele de mare și se amestecă continuu pentru a încorpora aromele. Risotto trebuie să iasă cremos
  16. Se adaugă ghimbirul, pătrunjelul tocat și coaja de limetă.
  17. Se lasă să se răcească și se așază pe o farfurie. Se asezonează cu busuioc proaspăt.

Antonio and Michael Passarelli's recipe

Distribuie sau imprimă această rețetă

Inspiră-te din rețetele noastre
cu Roșii prunișoare decojite

Other recete

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits