
Pui picant Calabria
Garnitură
Carne
Mediu
55 min
4 porții
ingredients
400 gr de CIRIO Pelati
4 linguri de ulei de măsline
8 coapse de pui
2 șalote
decojite și tocate mărunt
6 ardei grași (roșii și galbeni) curățați de coajă și tăiați grosier
1 ardei iute mare, tocat mărunt
200 ml de bulion de pui
2 linguri de oregano proaspăt 2 linguri de măghiran (opțional)
2 linguri de pătrunjel cu frunze plate
Preparation
- Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă coapsele de pui și se gătesc cu partea cu piele în jos timp de 5 minute, până când devin aurii
- Se întoarce puiul și se gătește timp de încă 5 minute
- Se scoate din tigaie și se pune deoparte
- Se adaugă restul de ulei de măsline, împreună cu șalotele și se gătește la foc mic timp de 2-3 minute.
- Se adaugă ardeii grași și se gătește timp de 5 minute, până când ardeii încep să se înmoaie
- Se adaugă roșiile decojite Cirio Pelati, puiul rumenit, bulionul de pui și ierburile aromatice Se condimentează cu sare și piper negru și se aduce la fierbere
- Se acoperă și se gătește timp de 20 de minute sau până când puiul este bine fiert și se servește.