
Risotto alla marinara
Mâncare principală
Peşte
Greu
50 min
4 porții
ingredients
500 gr orez Arborio sau Carnaroli
400 gr CIRIO Pelati
1 ceapă albă
1 litru de vin alb
100 gr de calamari proaspeți
2 bucăți de tentacule de caracatiță pre-gătite - opțional
100 gr midii
100 gr creveți proaspeți
1 țelină
1 morcov
1 legătură de pătrunjel
1 bucată de ghimbir
2 felii de limetă
2 felii de lămâie
4 linguri de ulei de măsline sare
Preparation
- Se gătește în prealabil supa de legume
- Într-o oală, se pune uleiul de măsline, se adaugă usturoiul și pătrunjelul tocat și se lasă să se călească.
- Se scot roșiile prunișoare decojite Cirio, se taie și se condimentează cu sare
- Se toarnă midiile în oală peste pătrunjel și se lasă să se călească împreună cu usturoiul
- Se adaugă sare, piper, vin alb și se amestecă. Se acoperă oala cu un capac
- Se curăță și se taie calamarul
- Se taie caracatița gătită în prealabil
- Se curăță creveții proaspeți (se îndepărtează carapacea, se taie capul)
- Într-o tigaie cu ulei încins, se pun calamarii, puțină supă de midii și se lasă să se călească.
- Într-o altă tigaie cu puțin ulei de măsline, se pun creveții, puțină coajă de limetă și se adaugă vinul alb, sare, piper.
- Între timp, se curăță ghimbirul și usturoiul
- Se toarnă creveții peste calamari. Se adaugă roșiile decojite Cirio, caracatița, ghimbirul și usturoiul și se fierb împreună timp de câteva minute
- Separat, se pune orezul într-o tigaie și se prăjește la foc mic timp de 2 minute. Se adaugă supa de legume și se gătește orezul timp de aproximativ 18 minute.
- Acesta trebuie gustat din când în când
- După 15 minute de fierbere, se adaugă fructele de mare și se amestecă continuu pentru a încorpora aromele. Risotto trebuie să iasă cremos
- Se adaugă ghimbirul, pătrunjelul tocat și coaja de limetă.
- Se lasă să se răcească și se așază pe o farfurie. Se asezonează cu busuioc proaspăt.
Antonio and Michael Passarelli's recipe