
Chifteluțe marinate
Mâncare principală
Carne
Mediu
45 min
4 porții
ingredients
1 conserva de Cirio de rosii decojite
800g carne tocată amestec (vită și porc)
2 linguri de pesmet
½ linguriță de semințe de chimen
2 linguri rase de rozmarin și oregano
2 ouă medii
1 ceapă mare și 3 căței de usturoi tocați
2 linguri rase busuioc și 60g parmezan
Preparation
- Amestecă toate ingredientele într-un bol. Apoi, cu mâinile umede formează bile.
- Încinge cuptorul la 200 grade și pune ulei la încins într-o tigaie cu fundul gros pe aragaz.
- Adaugă chiftelele și prăjește-le până capătă o culoare uniformă.
- Oprește focul, transferă-le într-o tavă ceramică, acoperă-le cu rosiile decojite pasate în care ai amestecat busuioc uscat.
- Presară deasupra parmezan. Lasă la cuptor 15-20 minute sau până ce deasupra se formează o crustă aurie.