
Fasole și ovăz
Cirio Legume și cereale: doi dintre principalii protagoniști ai dietei mediteraneene uniți într-un singur produs, gustos și practic de consumat. O mâncare completă, sursă de fibre și proteine vegetale, pentru o alimentație sănătoasă, dar gustoasă.





Trei rețete delicioase de folosit cu un simplu strop de ulei sau ca bază pentru salate sau feluri principale.
Fasole și ovăz: amestec de legume și cereale rehidratate în diferite proporții 59% (năut, fasole rotundă, fasole roșie Azuki, fasole, ovăz decorticat), apă, sare.
Fasole Borlotti și cereale: amestec de legume și cereale rehidratate: fasole Borlotti 18%, linte 18%, grâu spelta16%, orz 7%) apă, sare.
5 cereale cu linte: amestec de legume și cereale rehidratate în proporții variabile 59% (linte, grâu spelta decorticat, ovăz decorticat, orez roșu, grâu dur sidefat, orz perlat), apă, sare.


Faceți bucătăria și mesele ma colorate în mod „natural”, nu vă concentrați pe o singură culoare!
Aceasta este o sinteză a concluziilor științifice ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale altor organizații (în special cele oncologice).
Conform studiilor științifice, o dietă echilibrată trebuie să includă cel puțin cinci porții de fructe și legume ca parte a unei alimentații variate.
Beneficiile legumelor includ:
- Aportul de fibre, care facilitează tranzitul intestinal și protejează împotriva cancerului de colon
- O concentrație mare de vitamine antioxidante (mai ales în plantele de culoare verde intensă)
- Aportul de minerale, cum ar fi potasiul, care ajută la menținerea masei osoase, la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea formării pietrelor la rinichi
Pentru a crește consumul de legume în alimentația de zi cu zi, consumați-le ca o gustare între mese sau adăugați-le în diferite feluri de mâncare.