
Pizza italiană autentică cu flori de șuncă York
Mâncare principală
Carne
Mediu
50 min
4 porții
ingredients
400 gr de făină de grâu
250 gr de apă călduță
1/2 cubuleț de drojdie de bere proaspătă
1 linguriță de ulei de măsline extravirgin
5 gr de sare
1 vârf de cuțit de zahăr
190 gr de sos Cirio Pizza sauce
1 mozzarella
100 gr de șuncă York.
Preparation
- Se pune drojdia în apa la temperatura camerei și se dizolvă bine
- Se toarnă făina într-un castron
- Se adaugă apa puțin câte puțin, frământând cu mâinile
- După ce s-a turnat jumătate din lichid, se poate adăuga sarea
- Se toarnă apa puțin câte puțin, până când se obține un amestec omogen
- Se adaugă uleiul, se frământă până se obține un aluat neted
- Se transferă aluatul pe suprafața de lucru și se lucrează cu mâinile
- Se lasă să se odihnească pe suprafața de lucru fără să-l acoperiți timp de aproximativ zece minute
- După 10 minute se acoperă cu un bol și se lasă la dospit timp de cel puțin 2 ore, până își va fi dublat volumul
- Se trage aluatul de pizza și se întinde într-o tavă (pătrată sau rotundă) și se asezonează cu sosul de pizza Cirio, se ornează cu brânză după gust
- Se coace la 220° în cuptorul static, timp de aproximativ 6/7 minute, se scoate din cuptor și se adaugă șunca York
- Se pune din nou la cuptor pentru încă 4/5 minute până când pizza este gătită și apoi se servește