
Paste Paccheri cu pește spadă
Mâncare principală
Peşte
Mediu
30 min
4 porții
ingredients
450 gr cotlet de pește spadă
500 gr CIRIO Passata Rustica 250 gr pâine integrală
100 gr cicoare
36 paccheri
busuioc
pătrunjel
ulei de măsline extravirgin măghiran
rozmarin
ardei iute
sare
piper.
Preparation
- Paccheri se fierb în apă sărată, se scurg și se pun, separând diferitele bucăți de paste între ele, pe o tavă pentru a se răci. Se pune puțin ulei de măsline. Între timp, se taie pâinea în felii, îndepărtând coaja
- Se taie feliile de pâine în cubulețe și se rumenesc într-o tigaie cu ulei de măsline timp de 2 minute la foc mare cu măghiran și rozmarin. Se prăjesc cubulețele de pâine în cuptor timp de 6 minute la 180° și la final se macină
- Într-o tigaie cu ulei de măsline se călesc timp de 2 minute cicoarea, usturoiul, pătrunjelul și ardeiul iute
- Peștele-spadă se prăjește într-o tigaie încinsă timp de 2 minute pe fiecare parte și se sărează.
- Se îndepărtează pielea peștelui și se taie în bucăți mici cu un cuțit, apoi se amestecă cu pâinea și cicoarea
- Se pune sosul de roșii Rustica Cirio (roșii zdrobite) într-o tigaie cu usturoi și ulei de măsline, sare și piper, busuioc și măghiran și se gătește timp de câteva minute
- Paccheri umpluți cu amestecul de pește și pâine se distribuite în fiecare farfurie cu un strat de sos de roșii deasupra. Se asezonează din nou cu puțin ulei de măsline și puțin piper.