
Malfatti cu sos de roșii
Garnitură
Vegetariană
Uşor
45 min
3 porții
ingredients
Malfatti:
250 gr de brânză ricotta scursă peste noapte într-o sită căptușită cu o pânză de muselină
500 gr de spanac
1 ou, 50 gr de făină
50 gr de griș
70 gr de brânză parmezan ras fin
1 vârf de nucșoară
sare
Sos de roșii simplu :
400 gr CIRIO Passata Rustica
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
sare
Preparation
- Pentru a face malfatti, se albesc spanacul cu un strop de apă și puțină sare. Se transferă într-o sită și se lasă să se răcească
- După ce s-a răcit, stoarceți cât mai multă apă din spanac, apoi tocați fin.
- Se pune brânză ricotta într-un castron cu restul ingredientelor și se amestecă bine până când totul este încorporat uniform
- Cu ajutorul mâinilor, formați amestecul în bile de 4 cm
- Se pun la fiert în apă clocotită cu sare - sunt gata când se ridică la suprafață. După ce au fiert, se lasă să se scurgă și să se usuce puțin la abur
- Pentru a face sosul de roșii, se călește ceapa și usturoiul până când se înmoaie și devin translucide, apoi se adaugă roșiile, zdrobindu-le ușor. Se lasă la foc mic-mediu timp de 10-15 minute, până când începe să se îngroașe. Dacă se dorește, se mixează într-un blender până la omogenizare.
- Serviți malfatti pe un pat de sos de roșii.
by Great Italian Chefs
Courtesy of Great British Chefs www.greatbritishchefs.com