
Flan de conopidă cu sos de roșii
Incepator
Vegetariană
Mediu
45 min
4 porții
ingredients
700 gr CIRIO Polpa Toscana
140 gr CIRIO Supercirio
500 gr conopidă
70 gr de unt
30 gr de făină
50 gr de brânză parmezan rasă
11 gălbenuș de ou
480 ml de lapte fără grăsime
ulei de măsline extravirgin
sare
piper negru
pesmet
Preparation
- Se curăță conopida, se taie în bucăți și se pune la fiert aproximativ douăzeci de minute în apă clocotită cu sare
- După acest timp, se scurge și se pasează cu o furculiță, până devine piure.
- Se topesc într-o cratiță aproximativ 50 gr de unt, apoi se adaugă piureul de conopidă și se asezonează cu sare și piper.
- Se amestecă bine, la foc mediu, timp de câteva minute, apoi se adaugă făina și se adaugă laptele pentru a forma o compoziție corpoasă, cremoasă și foarte compactă.
- Se ia tigaia de pe foc și se amestecă gălbenușul cu amestecul și brânza.
- Se ung cu unt restul de forme individuale și se presară cu pesmet, apoi se întinde compoziția de conopidă.
- Se coace la 200 de grade timp de aproximativ douăzeci de minute, până când se formează o crustă aurie la suprafață.
- Între timp se încălzește într-o cratiță uleiul extravirgin și o lingură de Cirio Polpa Toscana și Cirio pasta de tomate, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se răcească.
- Când este gata, flanul de conopidă se servește cu o lingură de sos de roșii.