
Fasole cu caracatiță
Garnitură
Peşte
Greu
60 min
2 porții
ingredients
2 cutii de CIRIO Fasole roșie Kidney
500 gr de cartofi albi
1 bucată de caracatiță proaspătă
cimbru
50ml oțet roșu
1 bucată de lămâie
oregano
busuioc
1 ceapă roșie - opțional, 2 morcovi
2 cepe albe
1 țelină
2 frunze de dafin
10 gr boabe de piper negru 200 ml de vin alb, ghimbir
1 buchet de pătrunjel
Preparation
- Se fierb cartofii în prealabil și se taie în rondele. Se condimentează cu sare, piper, pătrunjel proaspăt și se așază pe o farfurie.
- Se fierbe apă într-o oală. Se adaugă ghimbirul, lămâia stoarsă, boabele de piper negru, ceapa tăiată în două, usturoiul, vinul alb, oregano proaspăt, pătrunjel proaspăt, cimbru și se așteaptă să dea în clocot
- Între timp, se pune fasolea roșie Cirio într-un castron, se adaugă sare, piper, coaja de limetă, un strop de oțet roșu, pătrunjel proaspăt și busuioc
- Se amestecă salata și se adaugă puțin ulei de măsline.
- Prepararea caracatiței Se pune caracatița la fiert într-o oală cu condimente. Caracatița se fierbe timp de 30 de minute pe kg de produs, așa că trebuie să calculați timpul de fierbere în funcție de greutatea caracatiței pe care o aveți.
- După ce caracatița a fiert, se scoate și se taie tentaculele în bucăți egale
- Se curăță tentaculele de pielița maronie care se formează pe caracatiță atunci când fierbe
- Se toarnă ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă tentaculele tăiate.
- Peste cartofii fierți tăiați felii se adaugă salata de fasole roșie și tentaculele
- Se servește cu puțin pătrunjel proaspăt deasupra.
Antonio and Michael Passarelli's recipe