
Tarte Tatin cu confit de roșii cherry și busuioc
Mâncare principală
Vegetariană
Mediu
30
4 porții porții
ingredients
•400 g roșii cherry Cirio
• 2–3 cepe roșii dulci
• 200 g Sos Cirio Pasta Genova
• 40 g zahăr
• 1 foaie de aluat tip foietaj
• Vin alb
• Ulei de măsline extra virgin
Preparation
- Tamponați roșiile cherry cu un prosop de hârtie și sotați-le împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr și 2/3 lingură de ulei de măsline.
- Între timp, tocați fin ceapa și caramelizați-o cu restul de zahăr, 2–3 linguri de ulei de măsline și un strop de vin alb.
- Amestecați roșiile cu ceapa caramelizată și împărțiți compoziția în 4 forme mici pentru copt.
- Adăugați câte o lingură de sos Cirio Genova peste fiecare porție.
- Acoperiți fiecare formă cu o bucată de aluat foietaj.
- Coaceți în cuptor la 200 °C timp de 20 de minute.
- Scoateți tartele din cuptor, răsturnați-le cu grijă și îndepărtați-le din forme.
Poftă bună!