
Tagliatelle vegane cu ragu
Mâncare principală
Vegetariană
Mediu
20
4 porții porții
ingredients
• 1 pachet de sos pentru paste Cirio Bologna (vegan)
• Sare
• Parmigiano italian sau Grattuggiato vegan
Pentru aluatul de paste:
• 320 g făină de grau speltă albă
• 2 prafuri de sare
• ½ linguriță de turmeric
• 140 ml apă
• 2 linguri de ulei de măsline
Preparation
- Amestecați făina, sarea și turmericul într-un bol și formați o adâncitură în mijloc. Turnați apa și uleiul, apoi frământați până obțineți un aluat neted, elastic, dar nu prea moale.
- Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute.
- Împărțiți aluatul în 4 porții și întindeți-le în fâșii subțiri cu ajutorul unei mașini de făcut paste. Tăiați fâșiile pe jumătate și formați tagliatellele.
- Fierbeți pastele în apă clocotită până când se ridică la suprafață (va dura mai puțin decât în cazul pastelor uscate).
- Între timp, încălziți sosul bolognez timp de aproximativ 2 minute.
- Scurgeți pastele și serviți-le cu sosul cald.
Poftă bună!