
Shakshuka
Mâncare principală
Vegetariană
Mediu
30 min
4 porții
ingredients
1 conserva de Cirio de rosii decojite
1 conservă de pulpa de rosii Cirio de 400gr
2 ouă
2 căței de usturoi
1 ceapă mică
2 ardei capia sau grași
¼ ardei iute tocat
o lingură de ulei de măsline
sare, piper și chimen
Preparation
- Într-o tigaie, călește ceapa, usturoiul și ardeii. Adaugă sare și piper.
- După ce s-au înmuiat, adaugă roșiile tăiate cubulețe, ardeiul iute, amestecă și lasă pe foc câteva minute.
- Cu ajutorul unei linguri, modelează 2 găuri în stratul de legume și sparge cele 2 ouă.
- Pune capacul și lasă timp de 3 minute, până se fac ouăle.
- Condimentează după gust cu sare, piper și chimen.
- Opțional, mai poți adăuga și mirodenii arăbești pentru un plus de gust.