Sari la conținutul principalSari la subsol

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-ro/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-ro/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Am observat că regiunea dvs. nu este Română. CLICK AICI pentru a merge pe site. Continuați pe acest site prin închiderea acestui banner.

Close Banner language
Produse
Roșii
Legume
Mâncăruri gata preparate
Ecologic
Pentru profesioniști

3 Tarte cu humus

fel

Incepator

tipologie de rețeteVegetariană

dificultate

Greu

timp de pregătire

40 min

porții

4 porții

ingredients
250 gr Cirio Pomodorini
600 gr Cirio Ceci
50 gr făină integrală
100 gr măsline negre fără sâmburi
200 gr măsline Taggiasca fără sâmburi
45 ml sos tahini
45 ml muștar

2 lămâi

7/8 frunze de busuioc

50 gr apă rece

50 gr ulei extravirgin

sare

piper

Preparation

PREPARAREA TARTELOR:

  1. Se pune făina integrală într-un castron și se adaugă o linguriță de sare.
  2. Într-un alt bol, amestecați cu o lingură 50 ml de apă rece cu 30 ml de ulei.
  3. Se amestecă totul și se frământă timp de câteva minute. Se înfășoară aluatul în folie alimentară și se transferă la frigider timp de 1 oră.
  4. Cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul până când obțineți o foaie subțire de aluat.
  5. Cu ajutorul unei forme rotunde pentru aluat, se fac mai multe discuri cu și se aranjează în formele de aluminiu pentru tarte.
  6. Se înțeapă suprafața cu o furculiță și se coace în cuptor la 160 °C timp de 10 minute.

PREPARAREA HUMUSULUI:

  • Într-un recipient înalt, se amestecă 200 gr de Cirio Năut și 250 gr Cirio Pomodorini (roșii cherry). Se adaugă o linguriță de ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare și 5 frunze de busuioc; apoi se folosește un blender de mână pentru a mixa amestecul până se obține o cremă omogenă, de culoare roz (se păstrează deoparte o jumătate de roșie decojită și 2/3 frunze de busuioc pentru a le folosi mai târziu pentru decorare). Se acoperă humusul cu folie alimentară, apoi se transferă la frigider.
  • Se utilizează un blender pentru a amesteca măslinele Taggiasca, măslinele negre și 200 gr de Cirio năut, se adaugă sare și o linguriță de sos tahini. Se acoperă humusul cu folie alimentară, apoi se transferă la frigider.
  • Se mixează năutul Cirio rămas, apoi se adaugă două lingurițe de sos tahini, muștarul, sucul de lămâie și coaja de la o jumătate de lămâie, 2 lingurițe de ulei extravirgin și un vârf de cuțit de sare și piper (dacă amestecul este prea compact, se adaugă puțină apă caldă). Se acoperă humusul cu folie alimentară, apoi se transferă la frigider până la servire.

  • Se umplu tartelele cu cele trei sosuri, se decorează și se aduc la masă.
  • Distribuie sau imprimă această rețetă

    Inspiră-te din rețetele noastre
    cu Sosuri regionale pentru paste