
Gnocchi alla sorrentina
Mâncare principală
Vegetariană
Uşor
35 min
4 - 6 porții
ingredients
4 linguri de măsline extra virgine
400 gr Cirio Polpa fine
1 ceapă
2 căței de usturoi
500 g gnocchi de cartofi gata preparați
150 g de brânză mozzarella din lapte de bivoliță
2 linguri de brânză parmezan ras
o legătură mică de busuioc proaspăt pentru servire.
GNOCCHI DE CASĂ
1 kg de cartofi făinoși
3 ouă mari
300 gr de făină simplă
Preparation
- Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mic. Se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc timp de 5-7 minute până când devin aurii
- Se adaugă roșiile cuburi și se aduce la fierbere. Se fierbe la foc scăzut timp de 15 minute sau până când sosul este corpos și redus. Se asezonează cu sare și piper negru
- Între timp, se fierb gnocchi în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 2-3 minute sau până când gnocchi se ridică la suprafață
- Se scurg gnocchi și se adaugă în sosul de roșii împreună cu mozzarella și se amestecă ușor
- Se presară brânză parmezan, frunze de busuioc și un strop bun de ulei de măsline extravirgin.
GNOCCHI DE CASĂ
- Se fierb cartofii în coajă timp de 15 minute sau până se înmoaie, apoi se curăță de coajă cât sunt încă fierbinți
- Se pasează cartofii cu un pisălog sau cu ajutorul unei furculițe, până se obține un aluat moale
- Se amestecă ușor cu oul și făina, având grijă să nu se bată prea mult
- Se rulează aluatul în formă de cârnați lungi, apoi, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se taie fiecare rulou în bucăți de 1 cm, împingând cuțitul departe de dvs. în timp ce tăiați
- Împingeți dosul unei furculițe în fiecare gnocchi dacă doriți să-i decorați
- Se fierb în apă sărată până când fiecare gnocchi iese la suprafață
- Se scurg și se servesc