
Cotlete de miel cu sos
Garnitură
Carne
Mediu
50 min
4 porții
ingredients
680 g CIRIO Polpa
1 kg cotlete de miel
2 pahare de vin alb
200 ml de smântână proaspătă
2 căței de usturoi
ulei de măsline extravirgin salvie
rozmarin
cimbru
sare
piper
Preparation
- Se amestecă rozmarinul, salvia și doi căței de usturoi cu sare și piper într-un castron
- Se pun cotletele într-o tavă de copt, se separă roșiile cuburi de sucul lor și se păstrează „pulpa” pentru mai târziu.
- Se adaugă roșiile cuburi și se presară amestecul de ierburi aromate înmuiate în ulei de măsline și se lasă 30 de minute la marinat
- Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 190° și se coc cotletele de miel. Când sunt bine rumenite, se scot din cuptor și se spală cu vin alb
- Se pun din nou cotletele în cuptor pentru câteva minute adăugând pulpa de roșii. Se coc în continuare în cuptor întorcându-le frecvent până când apar foarte rumenite, apoi se scot.
- Se amestecă sosul rămas cu smântână proaspătă, se pun costițele în acest sos și se servesc. Poftă bună!