Am observat că regiunea dvs. nu este Română. CLICK AICI pentru a merge pe site. Continuați pe acest site prin închiderea acestui banner.

Produse
Roșii
Legume
Mâncăruri gata preparate
Ecologic
Pentru profesioniști

Paste cu bacon și roșii, cu crustă de verdețuri crocante

Mâncare principală

Carne

Mediu

30

4 porții porții

ingredients
  •   350g paste uscate (penne, rigatoni sau fusilli merg foarte bine)
  •   1 cutie sos de roșii pentru paste Cirio Roma• 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin (opțional, pentru un plus de gust)
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt (opțional)
  • 1 linguriță oregano uscat sau mix de ierburi italiene
  • O mână de pătrunjel sau busuioc proaspăt, tocat (opțional)
  • Sare și piper negru, după gust
  • 30g pesmet (panko sau proaspăt)
  • 1 lingură ulei de măsline sau unt (pentru rumenit pesmetul)
  • Parmezan ras sau o brânză tare vegetariană (opțional, pentru servire)

 

 

Preparation
  1. Puneți o oală mare cu apă sărată la fiert. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte, păstrând o lingură-două din apa în care au fiert.
  2. Cât timp pastele fierb, încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu.
     • (Opțional) Adăugați ceapa tocată și gătiți timp de 2–3 minute, până se înmoaie.
     • (Opțional) Adăugați usturoiul tocat și mai gătiți 30 de secunde.
  3. Turnați sosul Cirio Roma în tigaie și adăugați ierburile uscate. Încălziți ușor timp de 3–4 minute. Potriviți cu sare și piper, după gust.
  4. Adăugați pastele scurse peste sos și amestecați bine. Dacă sosul vi se pare prea gros, adăugați un strop din apa păstrată. La final, încorporați cea mai mare parte din verdețurile tocate (dacă le folosiți).
  5. Într-o tigaie mică, încingeți 1 lingură de ulei de măsline sau unt și prăjiți pesmetul la foc mediu, până devine auriu și crocant.
  6. Serviți pastele în boluri, presărați deasupra pesmetul crocant, restul de verdețuri și, dacă doriți, puțin parmezan ras.

Distribuie sau imprimă această rețetă

Inspiră-te din rețetele noastre
cu Sosuri regionale pentru paste

Other recete

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits