
Chifteluțe cu stafide și nuci de pin
Garnitură
Carne
Mediu
55 min
6 porții
ingredients
150 gr pesmet
600 gr carne de vită tocată
1 legătură mică de pătrunjel
2 ouă bătute
110 gr brânză parmezan proaspăt ras
1 cățel de usturoi
55 gr stafide
55 gr nuci de pin
Pentru sosul de roșii
800 gr CIRIO Polpa
6 linguri de ulei de măsline
1 ceapă
1 cățel de usturoi
100 ml apă
pătrunjel proaspăt pentru servire
Preparation
- Se combină toate ingredientele pentru chiftele într-un castron mare. Se asezonează cu sare și piper negru
- Cu mâinile umede, se formează amestecul în forme rotunde și se așează pe o tavă mare. Se acoperă ușor cu folie alimentară și se lasă la frigider timp de 30 de minute
- Pentru a pregăti sosul de roșii, se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare. Se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc la foc mic timp de 10 minute
- Se adaugă Cirio roșiile cuburi, apa și se condimentează cu sare și piper negru
- Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 15 minute până când se îngroașă
- Se încălzește restul de ulei de măsline într-o tigaie mare și se prăjesc chiftelele în grupuri până când acestea devin aurii pe toate părțile
- Adăugați chiftelele în sosul de roșii și mai fierbeți încă 10 minute
- Se ornează cu pătrunjel și se servesc.