Welcome to Cirio International

Please, choose your country

ITALY
Autentico Italiano dal 1856

ISTORIC

CIRIO Nature's leader

ISTORIC

1836, Începuturile.

1836 - 1855

Francesco Cirio - idei mărețe pentru o pasiune puternică.
Francesco Cirio s-a născut în Nizza Monferrato (Asti) pe 25 Decembrie 1836.
Tatăl său a fost un umil comerciant de cereale, iar exemplul său a avut un efect determinant asupra tânărului Francesco.Prin capacitățile sale antreprenoriale uimitoare, Francesco a ajuns până la vârsta de 14 ani să lucreze deja la piața de fructe și legume Porta Palazzo din Torino.

 
Un concept de succes cu Produse Proaspete Italiene
La acel moment, cererea în creștere de produse italiene proaspete a piețelor din Londra și Paris nu era acoperită. Observând această tendință și oportunitatea pe care ea o reprezenta, tânărul Cirio a înființat o societate pentru comercializarea fructelor și legumelor în orașele transalpine și britanice, devenind în doar cateva luni cel mai important exportator agricol din Piemonte.

1856 - 1867

  •  

Succes la nivel mondial - Datorat conservării.
În 1856, la vârsta de 20 ani, Francesco Cirio a fost printre primii din lume acreditați în dezvoltarea tehnicii de “Appertizare” (inventată de Frenchman Nicolas Apperti). Această metodă de conservare a soluționat problema exportului de fructe și legume perisabile, prin extinderea perioadei de valabilitate, și i-a oferit lui Cirio capacitatea de a-și dezvolta afacerea la nivel global, deschizând prima fabrică Cirio în Torino, iar dupa succesul imens realizat prin comerțul cu mazăre, acesta a extins gama pentru a include și alte produse alimentare, lansând o afacere prosperă, capabilă de export în întreaga lume.

În 1867 Francesco Cirio a prezentat primele sale produse în Paris la “Exposition Universelle”, unde a obținut premii de prestigiu. Apoi, el a început sa exporte peste tot în lume, de la Liverpool până în Sidney.

1868 - 1900

Antreprenor, comerciant, agricultor.
În urma unificării Italiei, Francesco a deschis unități de producție în sudul Italiei și a supravegheat personal recuperarea unor vaste zone de teren agricol abandonat, care au fost pregătite pentru cultivarea cu produse destinate piețelor de fructe și legume proaspete, precum și pentru propriile fabrici.

La momentul încetării sale din viață, pe data de 9 Ianuarie 1900, industria Cirio - Societa Generale delle Conserve Alimentari - era una dintre cele mai mari și mai prestigioase producătoare de produse alimentare din Europa

1901 - 1916

O moștenire importantă: de la Francesco Cirio pentru familia Signorini
Pietro Signorini, partener în cadrul companiei, a trecut de la fondator la stabilirea direcțiilor firmei și dezvlotarea moștenirii lui Francesco. Datorită lui, compania și-a creat rădăcini solide în zona Napoli, prin construcția de noi fabrici pentru conservarea roșiilor, fructelor și a altor legume.

După moartea sa timpurie în 1916, conducerea companiei a trecut la fratele sau Paolo, care a continuat munca sa cu același angajament și dedicație, reușind să dezvolte și să consolideze imaginea unei companii de top, capabile să promoveze în întreaga lume valorile italiene din domeniul agricol și alimentar.

1920 - 1970

Cirio prezent pe masa oricărei familii italiene.
Începând de la mijlocul anilor 1920, prin tehnici de publicitate și promovare eficiente, Cirio a devenit un nume de familie recunoscut în Italia, iar produsele au început să fie folosite la scara largă, devenind unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria alimentară italiană. Brandul a fost acum identificat cu o gamă largă de produse, de la legume conservate - până la carne și pește, de la paste - până la cafea, de la lactate - până la gemuri, și multe altele.

1970 - 1993

Conservate de Cirio, exact așa cum au fost create de natură.
Munca familiei Signorini a continuat cu succes până în 1970, atunci când firma a fost vândută către SME, iar în 1993 a fost privatizată.

Din 2004 – până în prezent

  •  

Cirio și CONSERVE ITALIA.
În 2004, Cirio a trecut sub conducerea GRUPPO COOPERATIVO CONSERVE ITALIA, lider european în industria de conservare a alimentelor. Din multe perspective, aceasta a însemnat o reîntoarcere la origini, la pasiunea pentru agricultură a lui Francesco Cirio și la angajamentul său extraordinar pentru inovație și cercetare agricolă și industrială.

În acelasi timp, este o orientare spre un viitor bazat pe expertiză și viziune antreprenorială, fără a pierde din vedere angajamentul social față de producători și consumatori, cărora le este oferită în continuare garanția unor produse naturale îngrijite responsabil.